Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2009 15:42 - Най-често срещаните комплекси на жените
Автор: marty Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1758 Коментари: 2 Гласове:
0



Най-често срещаните комплекси на жените

Комплексите често се оказват виновни за много от несгодите в живота ни, ниската самооценка и липсата на увереност в самите себе си са в основата на много пропуснати шансове и изоставени възможности.
Истината е, че комплексите се пораждат още в детството на момичето и по-късно те я преследват през целия й живот. Ето няколко от най-често срещаните сред жените.
 
Комплексът за външният вид обикновено се базира на коментари чути в детството. Изрази от типа  „Е, не си красавица, но пък имаш акъл.” не са приятни за детето.  Много по-добре е да не давате оценки, ако те няма да бъдат положителни.  Много е важно да научите детето на вкус и естетика, то трябва да може да разпознае красотата, когато я види. Това е много важно за момичетата, защото наистина не всички жени са приказно красиви, но стремежът им към  красота ги прави женствени и привлекателни за околните.
Комплексът за малоценност е свързан с приписването на определени задължения на момичето, просто защото се е родило момиче. Натрупаните критики за стойката, грацията или поведението неприсъщи на момиче, могат да създадат на бъдещата жена траен комплекс за малоценност.  Разбира се не трябва да се прекалява, за да не се превърне малката дама в кукличка залепена за огледалото.
Комплексът за безполезност
, подобно на предишния и този комплекс е създаден обикновено от родителите, които се стремят да превърнат дъщеря си в изрядна домакиня. Изрази от типа „Кой ще те вземе такававсъщност могат да имат отрицателен ефект. Дори и в най-ранна възраст почти всички момичета мечтаят за принца от приказките, за когото ще се омъжат, и с тези думи родителите разбиват детската мечта. Вместо да внушаваме на детето колко е непотребно, ние трябва да го възпитаме в себеуважение и самоувереност. 
Комплексът, че нищо не правиш добре, се създава от много амбициозни родители. Родителите перфекционисти очакват от детето си да постигне много и смятат че чрез „градивна” критика ще му помогнат. Истината е, че детето се чувства постоянно неуспяло и въпреки усилията които полага родителите явно не са доволни. Може би вие искате дъщеря ви да стане счетоводител, защото в тази професия има много пари, но нея я влече рекламата, а всички знаем колко е неприятно да работиш нещо което не ти е на сърце. Основното средство за предпазване от комплекси си остава доверието и разговорите.

От интернет






Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. yuliya2006 - Март, израснала съм между обожа...
03.05.2009 07:50
Март, израснала съм между обожанието на баща ми и брат ми и вечната критика на майка ми
И в живота ми е така от едни обожавана от други критикувана но никога безразлична и ми е гот...такъв е живота
Имаме нужда и от двете а комплексите, всеки си ги има, нужни са ...те са борба със себе си
с обич ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
2. marty - Джулс
03.05.2009 10:40
Толкова се радвам, че си наминала към блог-а ми.
Обичам те, мила приятелко !!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marty
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1116314
Постинги: 206
Коментари: 741
Гласове: 9534
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930